Как да развием таланта си? Част втора.

Продължаваме темата от предния път и напредваме повече и повече……

Изберете си подходящ преподавател

k8346995

Това наистина има огромно значение. Трябва ви човек, който ви мотивира да работите, дори леко да ви плаши. Преподавателят трябва да е откровен с вас до болка, не да запазва добрия тон, само, за да не ви обиди.
Аз попаднах точно на такъв в университета. Преди това бях свикнала на постоянни похвали и, когато се сблъсках с откровеността му не се почувствах особено добре. Бях на крачка да се откажа, но ината ми помогна да осъзная, че съм попаднала точно, където трябва.

Развийте чувствителност към грешките

successhttp://www.theeurekalife.com/top-7-important-things-successful-people-do/

Когато работите върху развитието на уменията си грешките са толкова важни, колкото и постиженията. Забелязвайте местата, на които бъркате, не ги подминавайте с идеята, че по-късно ще се върнете към тях – едва ли ще го направите. Гледайте детайла, не общата картина. Разработете си схема за изглаждане на местата, на които често грешите. Репетирайте само тях или ако сбъркате винаги се връщайте отначало.
За да е по-лесно разделете работата си на порции. Учете всяка порция поотделно, а след това съберете отделните части.
Когато решите да пеете или свирите(пишете, четете, изграждате) не си давайте време, а напротив работете колкото ви е приятно и колкото усещате, че трябва.Голямата игра всъщност е тренировката! Да, защото след нея идва НАПРЕДЪКЪТ! Малките подобрения ден след ден са разковничето казва Пак Уудън.

Репетирай в дните, в които се храниш!

(Шиничи Сузуки)

rehearse

5 минути на ден са по-ползотворни от 1 час седмично. Ако оставим нещата до един час седмично принуждаваме мозъкът ни да наваксва и да е в постоянен процес на догонване. Защо да ни е трудно, когато може да е лесно? Защо тези пет минути са толкова важни? Защото създаваш навик. Според проучвания, навиците се градят за 30 дни.

Упражнявай се самостоятелно

Това е истината. Два часа при треньора или вокалния педагог няма да направят чудеса. Трябва да работите сами, за да усетите резултати. Упоритата работа на най-големите остава извън полезрението на публиката.Това дава резултат, защото изграждаш самодисциплина там, където никой не ти казва, че е задължително.

Мисли в образи

Това е любимият ми съвет в тази книга, тъй като самата аз го правя постоянно и карам учениците си да го правят. Въображението винаги помага и то не само на малките певци, а и на големите. При мен винаги работи.
Кое разбирате по-ясно:
1. Поеми си минимално количество въздух през носа
или
2. Поеми въздух през носа сякаш помирисваш цвете
Визуализацията помага на 100%.

Положително рамкиране

2097214

Това е в живота ми от много години. Във вкъщи използваме този метод ако ни предстои важен ден. Ако трябва да се съсредоточиш върху нещо, то съсредоточи се върху положителното. Ако искаш да успееш изречението „Надявам се да не прецакам този тон, както обикновено“ трансформирай в „Надявам се този тон да звучи добре“ или най-добрият вариант „Този тон ще бъде перфектен!“.

 Спрете, преди да ви свършат силите.

Активното учене и запомняне се получава само, когато главата ви е свежа. Когато се изморите мозъка става по-бавен и процеса на запомняне и осмисляне се забавя стократно. Когато усетите, че сте достигнали ръба на силите си – спрете. Ако нямате възможност да спрете(например учите за важен изпит), то дрямката е добра алтернатива. За двадесет минути можете да се отпуснете и да не мислите за нищо, можете дори да медитирате.

Силата на навиците

Вече споменахме, че е много по-лесно на мозъка да гради нови навици, отколкото да разрушава старите. За това не си губете времето с разрушения, а започнете да си създавате нови и полезни навици. Изграждайте новия навик постепенно, стъпка по стъпка. Отнема време, но бъдете търпеливи и ще получите резултати.

 

Силно се надявам тези два поста да са ви били от полза!На мен много ми помогнаха и със сигурност ще ги следвам!

i-like-being-alone-quotes-tumblr-admirable-ahhrclub-outofthisworld-alone-quotes-wallpaper-short-tumblr-quotes-about-happiness-hd-tumblr_mvyumvyrtu1r7iicyo1_-wallpaper

Еле

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s