Weekly obsessions 6

onerepublic

Здравейте, приятели!
Време е за поредния пост с неща, които са ме впечатлили пред изминалите седмици свързани с различни области от живота. Все още се опитвам да измисля по-кратичко заглавие и на английски и на български.. ако имате предложения споделете ги!

Това са единствената поредица постове, които могат да се четат от повече хора и за това ги правя редовно, а и са ми интересни. Надявам се и на вас!

 

МУЗИКА

Напоследък имам чувството, че се повтарям, а май не е само чувство, но ще спомена хора, за които скоро говорих. Трябва да започна с изпълнителката, за която чувам всякакви противоречиви мнения – Taylor Swift. Тя има нов албум „1989” и нов клип. Двете с нея сме наборки, но това не е важно в случая. Да си призная аз не съм била никога най-големия ѝ фен. Факта, че чувах толкова много хейтърски коментари по неин адрес ме накара да се запозная по отблизо с творчеството ѝ. Смятам, че след „I knew you were trouble” за нея нещата вече се развиват в съвсем различна насока в музикален план. Новият ѝ албум включвам в любимци, защото го слушах почти през целия месец и всички песни до една ми харесаха, което рядко се случва. Имам си няколко любими, но препоръчвам целия албум, ако си падате по поп музика.

pentatonix-winter-wonderland-be-happy
Естествено не може да мине и този пост без “Pentatonix”. За тях нещата се развиват повече от добре. В рамките на 2 месеца издадоха два албума. Първият е със заглавие „PTX, Vol. III”. Трябва ли да казвам, че целият им албум е музикален шедьовър, красив, подарък за душата. От този албум ще откроя една песен „I’d rather be”. Това е песента, която също слушах през целия ноември.
Другият им албум „That’s Christmas to me” е с коледни песни, но да слушаш обработките им на подобни песни е магия и непрестанно чувство на блаженство на духа. Хармониите, аранжимента, гласовете им.. Просто красота! Със сигурност няма нищо досадно, старо и омръзнало в този албум. Всяка една песен трябва да се чуе!

https://www.youtube.com/watch?v=L1nQpoAvTSg

Winter Wonderland/Don’t worry be happy

feat. Tori Kelly

*за нея ще говорим друг път, и за двете*

la_ca_0411_begin_againПродължавам със саундтрака на „Begin again” – филм, който е излязъл през 2013, но аз чак сега разбирам за него. Не мога да си простя, че съм живяла цяла година без тези песни. Как да го обясня.. паснаха ми точно на душевността. А песните, се синхронизираха чудесно с вътрешните ми трептения. Целия, абсолютно целия саундтрак ми е любим, но най-много харесах песента “Lost stars”. Текста ми каза нещо…..

https://www.youtube.com/watch?v=vyT-oGDnMqE

Adam Levine -“Lost stars”

Искам да спомена една песен, която ми пусна една любима приятелка. Даже така и звънеше телефона! Супер много се впечатлих от песента, изпълнителя и целия замисъл на клипа. Страхотно е! Жалко, че не мога да пея на френски. Говоря за песента “Formidable” на изпълнителя Stromae. Рядко се виждат такива иновативни, интересни и смели идеи за клип, които не включват много грим, голота и скъпи коли. В клипа певецът се прави на пиян (очевидно от любовна мъка) на оживена улица около метрото в Брюксел. Самият клип е направен с материал събран от скрита камера, която следи изпълнителя. Никой около него не знае, че се снима клип. Всички вярват, че всъщност просто се е натряскал.

https://www.youtube.com/watch?v=S_xH7noaqTA

Stromae-“Formidable”

stromae-formidable

“You were wonderful. I was so pathetic. We were wonderful”

А видяхте ли това събитие???!!!

https://www.facebook.com/video.php?v=888614987823079 

ААААААА!!! Дано да упея да отида:) За това сложих тяхна снимка в началото на поста….. ❤

И ДРУГИ НЕЩА

И аз най-накрая открих „Instagram”.

http://instagram.com/elicazlatanova

До сега се разхождах с телефон, който имах от 12 клас и живеехме в хармония. Спокойно го изпусках навсякъде и по много пъти, а той продължаваше да бъде във форма(само не и в добър вид). Сега имам малко по-добър телефон, но отново не нов, защото е прекалено голям стрес за мен постоянно да внимавам да не счупя или изпусна нещо, а това се случва всеки ден. Ако искате да ме последвате там ще бъдете залети от много снимки на храна, котки и козметика…

През ноември месец има невероятното удоволствие за посетя два семинара на Ясен Николов. Посетих ги без никакви очаквания и останах очарована. Събитието се казва „Сила за успех” или как да успееш да се презентираш по най-добрия начин пред света! Провеждат се всеки месец. Тези събития са подходящи за хора с всякакви професии. Хора, които имат свой бизнес, управляват много хора или искат да имат тези неща. Подходящо е за хора, които „сами са си шефове”, за изпълнители, артисти.. А кой не иска да успее? Какво ни пречи? Какво ни спира? Къде е решението…? Ще откриете отговорите на тези въпроси и още много други в компанията на чудесни и позитивни хора, а и лектора не е за изпускане. Потърсих малко информация за него и ви уверявам, че е доста интересна личност.

http://yasennikolov.com/

Препоръчвам с две ръце де посетите тези семинари.
(Никой не ми е платил, за да рекламирам да знаете)
Да се самоанализираш и развиваш e лично решение на всеки човек. Няма да споделям повече подробности за тези семинари. Имате информацията – вие решавате какво да правите с нея.

Направих си нов акаунт в Soundcloud. И стария е активен, но не мога да си вляза в него, тъй като съм забравила и паролата и всичко останало. Качих два записа, които направих с телефона и не бих казала, че са перфектни или изпипани. Имат си грешки, шум, но реших да направя един експеримент и да видя как ще се възприемат. Аз правя записи в студио, но не толкова често, а този начин, освен, че е по интимен и хваща емоцията в момента на изпяването прекрасно, позволява да пускам често различни нещица.

https://sondcloud.com/elezlatanova/

Това любимо нещо го добавям в последния момент Norman Reedus… Няма какво да кажа повече. Ако има зомби апокалипсис ще знам кого да търся. daryl_norman_reedus_wallpaper_by_angel_love123-1280x720И ако няма също.Ех….

Много се радвам, че поста с коледни песни така се хареса! Блога имаше доста посещения! Благодаря ви!

Целувки!

 Еле ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s