Weekly obsessios 5

“I know a place where no one’s lost,
I know a place where no one cries,
Crying at all is not allowed,
Not in my castle on a cloud”

Здравейте есенни листенца!

Приветствам октомври с усмивка и се надявам той също да ни се усмихва слънчево поне 31 дни. Преди да ви дам още материал за учене с един кратък урок за диафрагмата, съм ви приготвила нова доза нещица, които са ми били любими през последните седмици.

1. Два албума. Споменах в предния пост, че албума на Ariana Grande “My everything” ще влезе като любим и сега си спазвам обещанието. Нямаше как да го пропусна. Обожавам го! По специално любимите ми песни са „Love me harder”, “ Just a little bit of your heart”, “Why try” … май ще взема да си ги изредя всичките. Не мога да не пропусна колко прекрасно звучи Ариана в този албум!

ariana-grande

https://www.youtube.com/watch?v=eHW7s5AKJ90

Следващия албум е този на Maroon 5 „V”.
Винаги съм ги харесвала, но по някаква причина не са били сред най-големите ми любимци. Този албум обаче е право в десетката. За момента любимите ми две песни са „Unkiss me” и “Sugar”. А две думи ако сте меломани и обичате хубава поп – музика задължително ги чуйте.

Maroon-5-V-2014-1200x1200

 

https://www.youtube.com/watch?v=K4xe2aFhSXY

2. Два сериала. Първият е „Falling skies”. Извънземни нападат земята, Ноа Уайли, оцеляването на човешкия род. Шоуто е страхотно. Освен, че има доста битки с извънземните и интересен сюжет, е представен по един много хубав начин човешката сила и дух и как могат да се запазят в трудни и направо безнадеждни ситуации. Да, човекът изглежда крехък и мъничък на фона на случващото се и все пак доказва, че не е така беззащитен.

Fotor01001213433
Следващият е „Walking dead”. Сега, само спокойно… Да, знам, че сериалът е гаден в буквалния смисъл на думата. Гледала съм какви ли не кървища като започнем от „Bones”, където човешкото тяло е показвано във всякакви състояния. Преминем през “Supernatural” и „True blood”, но такива извращения като в този не съм срещала. Историята е интересна, пак проследяваме битката между човека и заплахата за света, който никога няма да е същия, но под съвсем различен ъгъл. Съпоставям двата сериала, тъй като историята е сходна, но този е много по-брутален, доста по-страшен. Бих казала, че в него човешката природа е представена в друга светлина. Няма я тази задружност и силна връзка между хората, но явно не трябва да търся подобна в такива сериали.
И двата сериала са интересни стига да не сте гнусливи и много страхливи.

3. Две книги.
Първата е „Will Grayson, Will Grayson” на John Green and David Levithan. Няма да ви я разказвам естествено. Прочетете я. Скоро ще се прави и филм по нея. Смях се от сърце и ме заради много положително.

Fotor01001213850

И след като съм на вълна Джон Грийн от известно време – “Let it snow” е следващата, която препоръчвам. Всъщност тя представлява три отделни разказа написани от John Green, Lauren Myracle, Maureen Johnson. Толкова са сладурски и позитивни. Чудесни за зимните вечери, увити в топлото одеялце и чаша чай. Препоръчвам ви да ги четете през зимата, за да е пълно удоволствието.
/Благодаря МиуенО, че ми ги препоръча/

4. Две козметични придобивки.
the-balm-mary-lou-manizer_6Мary lou manizer на марката The balm.Това чудно наречено на чист български „хайлайтър” е чудна глезотийка за дамите. От известно време исках да си го поръчам, тъй като в България тази марка я няма. Не съжалявам за тези 30 лв., които похарчих за него. Поръчах го от сайтаhttp://www.feelunique.com/. Идва в най-близкия пощенски клон до вашия дом за около 10 дни. Прави кожата искряща, озарена и е невероятен за сцена. Колежки, снабдете се с него!

#Zoella beauty.
Поръчах две неща от най-новата серия продукти на една бюти блогърка, която в момента е нещо като звезда в тези среди с милиони, по точно 6 милиона фена на страницата и в youtube.com. Така, както не бях фен и се чудех, що за лудост е тази мания по нея и гаджето ѝ, започнах да я харесвам все повече и повече. Ще видим дали ще се превърне в обсесия (Има ли такава дума?! Май няма, но е моя смесица между обсебване и obsession). Всъщност още не съм получила продуктите, но съм сигурна, че ще ги харесам (стига да не се изгубят по пощата).

zoellaCollage_grande

 (поръчах несесерчето в средата и свеща) 

 5. Едно крехко момиче и неговата реч пред UN (OOH).Една моя любима актриса се превърна в герой за мен. Темата на тази реч беше равнопоставеността между половете и феминизма, а всъщност те са еквивалентни. Не искам да влизам в подробности по тази тема, а само ви препоръчвам да чуете речта и сами да направите изводите си. Препоръчвам ви да разгледате сайта и на движението, родено с идеята да се говори с повече разбиране по темата.

https://www.youtube.com/watch?v=p-iFl4qhBsE
http://www.heforshe.org/

Накрая искам да завърша с нещо, което няма как да пропусна. За него няма подходящо място, в което да го спомена. Почина един от моите любими преподаватели проф. Румен Цонев. За съжаление вчера научих за това. Аз както, и всичките ми колеги, силно вярвам, много се разстроих. Съвсем искрено изказвам съболезнования на неговото семейство и приятели. Той беше просто невероятен, от тези преподаватели, които печелят сърцата на студентите си, не със студенина и знания, а с лъчезарна усмивка и отворено сърце. Всички го обичаха и много ще ни липсва. Тази песен научих от него. Нека звучи в негова памет.

https://www.youtube.com/watch?v=t9RSh0VZPvs

Ele

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s