“5 музикални вдъхновения” част 2

Продължаваме вдъхновяващият списък от дами в музиката, които обожавам!

6. Florence Welch, позната още като вокалистката на инди – рок бандата „Florence and the machine”.

433px-Florence_Welch_performing_in_2013
Заради тази невероятна дама се поразрових из мрежата, за да разбера за този стил малко повече. Естествено възникнал е във Великобритания и после в Америка през 80-те години. Той е поджанр на алтернативния рок. Една от първите групи започнала да твори в този стил е „Nirvana”.
“Indie rock” произлиза от “independent”, не от Индия, моля, моля…!
Колкото до вокалистката….. ами тя е абсолютно уникална! И външност и глас. Не можете да я сбъркате. Наистина обожавам начина, по който пее. Не мога да го определя – има нежност, има лудост, има сила, има грубост, а има и извивки, които са си чисто фолклорни. Като цяло стила на групата е много „арт”. Като ренесансова картина, в която се борят вечните теми – живот и смърт, ад и рай , любов и омраза. Аз го намирам за тежък и сложен за асимилиране. Не е за всеки. Но за мен групата и най – вече вокалистката са фаворити и ги слушам с кеф.

—->>    http://www.youtube.com/watch?v=V_eOmvM-4zc

7. Реших да попитам вкъщи, според моя приятел, коя е любимата ми певица. Той каза: „Бионсе”. И после добави Лана.
Нямаше да я включа първоначално признавам си. Не защото не я обожавам, но сякаш не съм най-верния и фен. BEY
Beyonce е изпълнител, който е абсолютно цялостен и завършен. Тя има всичко, целият пакет от качества. Без някое от тях , просто нямаше да е това, което е. Тя пее жестоко, танцува уникално, композира и пише текстове, красива е, еманципирана и сексуална. Жена! Цялостното и представяне е това, което аз обичам. Когато гледам изпълнение от някой концерт винаги се удивлявам на това, че всеки път песента е различна, с различена сценография и аранжимент. Всеки път прави нещо ново. Начинът, по който пее на живо е много по-категоричен от записите. Винаги е много дълбоко в песента като емоция. Възхищавам ѝ се и я обичам искрено, особено след като издаде последния си албум. Смятам, че по-добро нещо не е издавано скоро на музикалния пазар като продукт. И песните и са супер лични. Личи си по текстовете. Да не говорим за клиповете, които са направени. Уникално просто! “Rocket” и  “Mine” в момента са ми фаворити.

http://www.youtube.com/watch?v=X38zrPYHx3c —–> 2014 Grammy Awards

 

8. Продължавам с една моя съименничка – Ellie Goulding. На нея съм фен от скоро. Даже в началото изобщо не ми харесваше и ми беше досадна. Не мога да ви кажа защо.Всички я слушаха и не намирах логично обяснение, но един ден реших да се „поровя” в нейните песни и установих, че просто съм била луда в началото. ellie-goulding-v-festival-day-2-01
Това, което ми харесва в нея е гласа. Той е специфичен и интересен. Лек и нежен като перце. В същото време има една категоричност в него, която ти подсказва, че няма начин да го объркаш в бъдеще.
Харесва ми колко е естествена и скромна!

9. Още едно мое вдъхновение се включва. Тя се казва Sara Bareilles.
Знам, че много от вас не са чували за нея, а трябва! Тя е, освен певица и страхотен пианист и композитор. За мен тя е едно нежно цвете. Толкова емоционална!sara-bareilles-brave-single

Стила и е поп, но още по-добре би и паснало нежен поп рок с примеси на джаз и соул. Все пак тя казва, че се влияе от Etta James! Измислям си разни определения, тъй като сила ѝ наистина е труден за определение.

http://www.youtube.com/watch?v=lmGkIqu-mpc

Това, което обожавам в песните ѝ, че те се отличават с мъдрост и много поуки в текста. Като приказки са. Толкова точно пресъздава емоциите в текстовете си, че когато я слушам имам чувството, че си говоря с психолог. Тя има най-много награди именно за композиране!

10. Чудех се с коя изпълнителка да завърша. Има много, които обичам и харесвам! Някои повече, други много повече. Реших да завърша  с една звезда от световна класа, която често слушам, когато загубя вяра в музиката. А това се случва от време на време с мен. Тя е филантроп, тя е музикант и певица, тя е композитор, тя се е занимавала с безброй благотворителни каузи, тя е активист и е участвала в политиката подкрепяйки Нелсън Мандела, защитавайки собствените си убеждения се е изправяла дори срещу папата. Тя е един от най-влиятелните артисти в света! Тя е Annie Lennox– “The Greatest White Soul Singer Alive !!! Annie-Lennox-480x640
Няма какво друго да кажа за нея.  Толкова е дълга биографията ѝ….. Велика жена. Обожавам я!

THE END 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=x9F7ar9dZiU 

Закон за авторско право

Всички текстове и лични снимки в този блог са авторски и като такива подлежат на защита от закона за авторско право Чл.З(1).1
Mоля, при копиране да споменете първоизточника и да поставите линк към блога.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s